Het hebben van comfortabele kleding is erg belangrijk. Zeker Islamitische kleding moet lekker zitten wanneer je het een hele dag wilt dragen. Het materiaal van de Islamitische kleding is daarbij het belangrijkste. Kies je voor een synthetische stof? Bijvoorbeeld nylon of polyester, of draag je toch liever kleding gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen of linnen. Katoen is vaak zacht en ademt goed door. Zeker wanneer het warm is buiten is het hebben van een stof waarbij je verkoelt blijft belangrijk, daarnaast kun je beter besluiten om voor een witte stof te gaan in plaats van zwart. Dit is omdat wit het licht weerkaatst, en zwart daarentegen absorbeert licht. Waardoor een hete dag nog warmer kan aanvoelen. Ook zijn er verschillende tinten binnen een kleur te verkrijgen zodat je kleding kunt kiezen wat bij jou past en waar je je comfortabel in voelt, dit is natuurlijk ook erg belangrijk.

Voor iedere dag iets anders

Het verwisselen van je Islamitische kleding is niet alleen fijn om te doen wanneer je wilt variëren met kleur of prints, maar ook is het hygiënisch om niet iedere dag hetzelfde te dragen. Islamitische kleding is te krijgen in allerlei maten, kleuren en soorten. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent kun je makkelijk online scrollen om te vinden wat jij wilt. Je kunt ook zelf bepalen of je nog extra’s zou willen toevoegen zoals clipjes om je hoofddoek mee vast te zetten of eventueel andere sieraden zoals ringen of een horloge. Daarbinnen zijn weer allerlei verschillende soorten stijlen waar je naar kunt kijken. 

Het onderhouden van je kleding

Zeker wanneer je iets moois hebt gekocht wat je lang goed wilt blijven houden is het belangrijk om de Islamitische kleding op de juiste manier te wassen. Kijk hierbij of de Islamitische kleding met de hand gewassen moet worden omdat er bijvoorbeeld steentjes of kralen op zitten die er snel af kunnen vallen, of dat je het in de wasmachine kunt wassen. Ook de temperatuur waarop je het wast is belangrijk om rekening mee te houden, je wilt liever niet dat het krimpt dus pas hierbij op. Daarnaast kun je nog kijken of het beter in de droger kan, of uitgehangen moet worden.

Pin It on Pinterest