Ben je gek op mode en laat jij je graag inspireren door de modebranche? Dan is deze blog wellicht voor jou bedoeld! Heb je er namelijk wel eens over nagedacht om je eigen kleding te ontwerpen? Als je creatief in de handen bent kan dit een onwijs leuke stap zijn om je eigen look helemaal zelf te creëren en te stijlen. Als je hier aan zou willen beginnen is het natuurlijk wel belangrijk om een aantal zaken in huis te halen en wat ideeën op te doen. We bespreken in deze blog dan ook graag een aantal punten die voor jou van toepassing kunnen zijn als je eigen ontwerpen wilt gaan maken.

Wat heb je nodig

Uiteraard is een naaimachine een belangrijk item om eerst aan te schaffen. Zonder naaimachine gaat het namelijk niet mogelijk zijn om kleding te ontwerpen. Dan heb je nog een erg belangrijk item waar je niet zonder kan, en dat zijn natuurlijk stoffen! Bij een goede stoffenwinkel ben je vrij om je eigen materialen bij elkaar te verzamelen die helemaal naar jouw eigen smaak zijn. Je kunt kiezen uit onwijs veel verschillende materialen, kleuren, patronen en de voelbaarheid van de stoffen. Nu je de belangrijkste items in huis hebt is het nog belangrijk om voor bepaalde tools te kijken, zoals:

  • Naalden en spelden
  • Scharen en snijgereedschap
  • Meetgereedschap
  • Patroonpapier en potlood

Creativiteit naar boven halen!

Om een kledingstuk te ontwerpen is het natuurlijk wel zo handig dat je wat inspiratie hebt. Blader bijvoorbeeld wat tijdschriften door en bekijk wat modebladen om op ideeën te komen. Vaak kan het bezoeken van een stoffenwinkel ook al genoeg ideeën ophalen, tevens kom je daar ook vast wat mensen tegen die dezelfde doelen als jou hebben. Spreek eens iemand in de winkel aan en wie weet kom je hierdoor zelf wel op een idee. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om het internet door te struinen, zeker voor tips bij het ontwerpen en naaien van een kledingstuk kun je heel goed het web gebruiken voor tips en tricks.

Langer te gebruiken

Wat ook nog een belangrijk voordeel is, is dat je de kleding wellicht langer kunt dragen en gebruiken dan kleding van de winkel. Doordat je de materialen, stoffen en het gereedschap thuis hebt liggen, kun je gemakkelijk je kleding herstellen van schade. Tevens heb je ook zelf in de hand voor welke stoffen je kiest. Hierbij kun je de voorkeur geven aan stoffen die jij makkelijk vind om te behandelen en te wassen.

Haal je benodigdheden dus snel in huis en ga aan de slag!

Pin It on Pinterest