Ray-Ban is een iconisch merk van zonnebrillen dat al meer dan 80 jaar bestaat. Het begon allemaal in 1936, toen de Amerikaanse luchtmacht op zoek was naar een zonnebril voor zijn piloten. Ray-Ban ontwierp de eerste bril met gepolariseerde lenzen die de schittering van de zon verminderden en tegelijkertijd de ogen van de piloten beschermden. Dit was het begin van de Aviator, een model dat nog steeds een van de meest populaire zonnebrillen ter wereld is.

In the 50’s

In de jaren 50 kwam er een ander iconisch model op de markt: de Wayfarer. Dit was een radicaal nieuw ontwerp dat brak met de traditionele ronde vormen van zonnebrillen uit die tijd. Het vierkante frame en de brede pootjes maakten de Wayfarer tot een instant klassieker. Beroemdheden als James Dean en Marilyn Monroe droegen de bril en het werd een symbool van de jongerencultuur van die tijd. 

Jaren 60 en 70

In de jaren 60 en 70 bleef Ray-Ban de markt domineren met nieuwe modellen zoals de Olympian en de Caravan. Deze modellen waren ontworpen voor een breder publiek en werden populair bij iedereen, van hippies tot zakenmensen.

Iconische films

Ray-Ban werd in de jaren 80 nog beroemder dankzij een aantal iconische films. Tom Cruise droeg de Aviator in de film “Top Gun”, terwijl de Wayfarer te zien was in de film “The Blues Brothers”. Het merk werd nog populairder toen de muzikant Don Henley de hit “The Boys of Summer” uitbracht, waarin hij zong over zijn Ray-Ban zonnebril.

90 – 00

In de jaren 90 en 2000 bleef Ray-Ban zichzelf opnieuw uitvinden met nieuwe modellen en kleuren. Het merk bleef zijn klassieke modellen aanbieden, maar voegde ook nieuwe ontwerpen toe, zoals de Clubmaster en de Justin. Deze modellen werden al snel net zo populair als de klassiekers.

Heden ten dage

Vandaag de dag blijft Ray-Ban een van de meest iconische merken van zonnebrillen ter wereld. Het merk is synoniem geworden met stijl en kwaliteit en wordt gedragen door mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking. Het is een merk dat tijdloos is en zeker nog wel even zal blijven bestaan. Ray-ban zonnebrillen zijn dan ook met recht mega populair te noemen. Check ze maar eens op polaroidonline.nl. 

Pin It on Pinterest